این روزها آرایشگاه ها تقریبا همه نوع خدمات زیبایی را به مشتریانشان ارائه می دهند؛ از کارهای معمولی مثل کوتاهی مو، اصلاح و رنگ کردن موها گرفته تا خدمات دیگری شامل تاتو، اکستنشن مو، کاشت ناخن، مژه، انواع و اقسام هایلایت ها و... که نه تنها آسیب رسان هستند بلکه گاهی اوقات عوارض جبران ناپذیری دارند و سلامت فرد را به خطر می اندازند. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که در آرایشگاه ها با چه خطراتی مواجه اید و سراغ چه کارهایی نباید بروید؟ هرچند بسیاری از خدمات آرایشی و زیبایی که در آرایشگا ه ها ارائه می شود، غیرقانونی نیست، اما مشکل از جایی شروع می شود که این خدمات از سوی افراد غیرحرفه ای انجام می شود و سلامت مشتری را به خطر می اندازند یا جزو خدماتی به حساب می آیند که فقط جنبه زیبایی دارند و مثل دکلره، کاشت مژه و ناخن، اکستنشن و... آسیب زیادی به موها و مژه و ناخن وارد می کنند.
وقتی دکلره موهایتان را می سوزاند
بدون شک رنگ مو در زیبایی چهره نقش مهمی دارد، اما آنچه که از سوی بسیاری از خانم ها نادیده گرفته می شود، استفاده مداوم از انواع و اقسام رنگ های شیمیایی و از همه مهم تر خطر دکلره کردن موهاست. کم نیستند خانم هایی که یک تا دو ماه یکبار به آرایشگاه مراجعه می کنند تا رنگ موهایشان را تغییر بدهند و همین دکلره کردن های مداوم، موهایشان را از بین می برد.
دکتر فریده مهتی پور، متخصص پوست و مو می گوید: شاید با یک یا دو بار دکلره کردن متوجه آسیب های مو نشوید و فقط موها کمی خشک شوند، اما با تکرار این کار عوارضی مثل موخوره، ریزش مو، وز شدن و بی حالتی و کدر شدن موها، کاهش رشد موها و... ایجاد می شود و چاره ای جز کوتاه کردنشان ندارید. البته خیلی ها فکر می کنند با کراتینه کردن از شر این عوارض خلاص می شوند در حالی که فقط ظاهر موها برای چند ماه تغییر می کند، اما بعد از گذشت زمان همه چیز به حالت اول برمی گردد و همچنان موهای سالمی نخواهید داشت.
از کاشت ناخن تا قارچ
بدون شک داشتن ناخن های بلند و یکدست یکی از معیارهای زیبایی خانم هاست، اما خیلی ها از داشتن چنین ناخن هایی محرومند چون ناخن هایشان رشد خوبی ندارد و بعد از کمی بلند شدن می شکند یا این که با وجود جنس خوب، ناخن ها هنگام انجام کارهای خانه آسیب می بیند. به همین دلیل هم بسیاری سراغ گزینه کاشت ناخن می روند. در این روش بعد از تراشیدن قسمت سطحی ناخن با سوهان برقی، آرایشگر مواد مخصوصی مشابه جنس ناخن را روی آن قرار می دهد و به این ترتیب مقاومت ناخن ها افزایش پیدا می کند و براحتی نمی شکند و هر ۲۰ تا ۳۰ روز یکبار به ترمیم نیاز دارد.
به گفته دکتر مهتی پور زخم شدن گوشه ناخن به دلیل سوهان کشی و بروز التهاب و عفونت، ایجاد قارچ روی ناخن به دلیل عدم تبادل هوا، تغییر شکل و از بین رفتن صفحه ناخن، خط خط شدن و خرد شدن ناخن، تغییر رنگ ناخن، اگزما و... از جمله مهم ترین عوارض کاشت ناخن است، اما در صورتی که همچنان اصرار به کاشت ناخن یا ترمیم آنها دارید، توصیه می شود هر ۳ تا ۴ ماه یک بار کاشت را بردارید و اجازه دهید تا ناخن های طبیعی تان در معرض هوا قرار بگیرند.
چرا اکستنشن آسیب رسان است؟
تا مدت ها پیش داشتن موهای بلند و سالم کار راحتی نبود و خانم ها سال ها منتظر می ماندند تا موهایشان بلند شود، اما این روزها با صرف هزینه یک تا پنج میلیون تومانی می توان صاحب موهایی بلند، خوش حالت، خوش رنگ و پرپشت شد. در واقع اکستنشن یا همان اضافه کردن مو به موهای طبیعی افراد روشی است که در سال های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده و هر روز هم بین خانم ها محبوب تر می شود. به طور کلی از دو نوع مو برای این کار استفاده می شود؛ موهای طبیعی که گرانقیمت تر است و موهای مصنوعی که بسته به کیفیت شان قیمت های متفاوتی دارند. همچنین روش های مختلفی برای اتصال این موها وجود دارد که به رینگ، مهره، لاینی، دوخت و از همه جدیدتر لیزر معروفند. هر چند هر کدام از این روش ها محاسن و معایب خود را دارند، اما به گفته دکتر مهتی پور، هر چه طول موها و تعدادشان بیشتر باشد به واسطه وزن بالای آنها فشار بیشتری هم به پوست سرتان وارد می شود و این فشار و کشیدگی خطر ریزش موهای طبیعی و کم پشت شدن آنها را به همراه دارد. بعضی افراد هم به دلیل کشش زیاد موها دچار سردردهای شدید می شوند. همچنین احتمال نازک شدن و ریزش مو، پوسیدگی و آسیب موها در همه روش های اکستنشن مشترک است و فقط شدت آسیب ها متفاوت خواهد بود. از طرفی در بهترین حالت ممکن است موها هر ۴ تا ۵ ماه یک بار نیاز به ترمیم داشته باشد و اگر در طول این مدت از آنها درست مراقبت نشود (مثلا برس زدن های روزانه با برس مخصوص، بافتن موها پیش از خواب، استفاده نکردن از تافت و حالت دهنده ها، کاهش دفعات استفاده از سشوار، اتو، بابلیس و...) موها بشدت به هم گره می خورند و تنها راه حل موجود کوتاه کردن آنهاست.
بلایی که کاشت مژه سرتان می آورد
برای خیلی ها استفاده از فرمژه و ریمل های حجم دهنده، پرپشت کننده و... بهترین روش برای زیباتر کردن مژه ها است، اما کم نیستند افرادی که با کاشت یا اکستنشن مژه به این هدف می رسند. در این روش ها مژه هایی از جنس طبیعی و مصنوعی ـ که نوع مصنوعی آن قیمت پایین تری دارد و آلرژی زاتر است ـ به صورت تکی یا شاخه ای بسته به انتخاب مشتری بین مژه های پلک بالا با چسب مخصوص چسبانده می شوند و به این ترتیب دیگر نیازی به استفاده از ریمل یا خط چشم نیست. البته این فقط یک روی ماجراست چراکه به گفته دکتر مهتی پور در بهترین حالت ممکن بعد از گذشت ۳ ماه تا یکسال شاهد ریزش مژه هایتان می شوید. همچنین چسب استفاده شده در کاشت مژه می تواند آلرژی زا باشد و عوارضی مثل سوزش، خارش، تورم پلک ها، قرمزی چشم و عفونت شدید ایجاد کند. از همه مهم تر انجام کاشت مژه از سوی افراد غیرحرفه ای است که عوارض خطرناکی را به همراه دارد. مثلا ممکن است مژه های پلک بالا و پایین به هم چسبیده شوند. همچنین استفاده از چسب زیاد باعث چسبیده شدن همه مژه ها به هم شده و در نتیجه مژه های طبیعی با کوچک ترین اشاره کنده خواهند شد. ورود چسب به چشم هم بشدت خطرناک است و علاوه بر ایجاد واکنش های آلرژیک و عفونت می تواند منجر به نابینایی شود. از طرفی چسب مخصوصی که در کاشت مژه مورد استفاده قرار می گیرد، گازی تولید می کند که هنگام کار باعث سوزش چشم ها و اشک ریزش می شود و مهم تر این که سرطان زاست.
تاتو و یک عمر پشیمانی
احتمالا شما هم اسم هاشور یا تاتوی کرکی را شنیده اید؛ روش های جدید تاتوی ابرو که با دستگاه میکروپیگمنشن انجام می شود. اگر این کار از سوی افراد متخصص و آموزش دیده انجام شود ابروها ظاهری طبیعی پیدا می کنند و فقط نواقص شان برطرف می شود چون خطوطی شبیه موی طبیعی بین ابروها به وجود می آید، اما به گفته دکتر فریده مهتی پور بسیاری از این تاتوها از سوی افراد غیرحرفه ای و با دستگاه های قدیمی انجام می شود که احتمال بروز واکنش های آلرژیک را بشدت افزایش می دهند؛ علاوه بر این که ظاهر غیرطبیعی ابروها تناسب و زیبایی چهره را به هم می ریزد. همچنین تاتو کردن عوارضی جدی مثل ایجاد گوشت اضافی، انتقال عفونت هایی مانند ایدز، هپاتیت، سل، تبخال، تغییر رنگ پوست و... را به همراه دارد. حتی بسیاری از آرایشگران ادعا می کنند که قادر به پاک کردن تاتو هستند در حالی که برای از بین بردن انواع تاتو فقط لیزر موثر است و همیشه هم این احتمال وجود دارد که به واسطه عمق تاتو و رنگ استفاده شده فرد پاسخ مناسبی نگیرد. پس پاک کردن تاتو در آرایشگاه یک دروغ بزرگ است و شاید به کمک رنگ های خنثی کننده تاتو کمرنگ شود، اما کاملا از بین نمی رود. از طرفی بسیاری از خانم ها برای این که خودشان را از آرایش چشم راحت کنند، تصمیم می گیرند خط چشم تاتو کنند در حالی که این کار عوارض زیادی در پی دارد که از جمله مهم ترین آنها می توان به آسیب بافت های چشمی، پارگی پلک، صدمات جبران ناپذیر به کره چشم، حساسیت های شدید چشمی همراه با خارش و قرمزی و التهاب و تورم و عفونت اشاره کرد که گاهی نیاز به درمان های طولانی مدت دارد و متاسفانه بعضی اوقات به نابینایی فرد منجر خواهد شد.