بیشک و گمان، قیاس موقعیت فعلی جک با بامو بسی دور از ذهن است اما تنها کافی است که نیمنگاهی به اسامی کراساوورهای جدید این شرکت انداخته تا نکات چندی را دریابیم. کمی دقت بر پسوندهایی همچون S1 و S2 و S3 ناخودآگاه اذهان خودرودوستان را به یاد اسامی X1 ،X2 و X3 از شرکت بامو میاندازد! تنها تفاوت هم در این میان، جایگزینی حرف S بهجای X است.
اما گذشته از اینها، آیا روزی فرا خواهد رسید که جک دوشادوش بامو حرکت نموده و با آن به رقابت بپردازد؟ میدانم که بسیاری از شما این گفته را شوخی و مزاح فرض نموده و با خود میگویید جک کجا و بامو کجا؟! اما با یک بررسی کوتاه از سیر پیشرفت کرهایها میبینیم که آنها نیز در آغاز وضعی مشابه چینیها داشته و بسیاری از افراد هم درباره آنها آنگونه فکر میکردند که ما امروزه در مورد خودروهای چینی میاندیشیم اما بااینحال شاهدیم که بسیاری از آن معادلات غلط از آب در آمد و امروزه محصولات کرهای پابهپای رقبای ژاپنی و آلمانی خود تاخته و خاکریزهای بسیاری را هم فتح نمودند.
برای آنکه این قضیه بیشتر شکافته شود توجه شما را به پارهای از این قسم از اظهارات جلب مینمایم. این نظرات مربوط به 20 سال پیش بوده و در مجله صنعت حملونقل و در مردادماه سال 1374 شمسی انتشار یافت:
- برای نیل به این مقصود، سازندگان کرهای باید از موانع سترگی بگذرند. مهمترین این موانع شهرت کاملاً بهحق کرهایها در ساخت خودروهای با کیفیت پایین است و…
- کیم وو چونگ رئیس شرکت دوو: ماشینهای خود را در کشورهایی چون هندوستان، چین و روسیه که با افزایش تقاضا روبرو هستیم به فروش خواهیم رساند.
- کلر که یکی از تحلیل گران اتومبیلسازی است میگوید: به نظر میرسد که کرهایها به دنبال کشورهای کوچک روی زمیناند تا بتوانند اتومبیلهای خود را بفروشند. آنها هر نقطهای را که بتوانند اتومبیلهای خود را بفروشند مییابند و علیرغم این موضوع هنوز هم از سوی سازندگان غربی و ژاپنی نادیده گرفته میشوند.
بهخوبی شاهدیم که پس از دو دهه، کرهایها بر خیلی از این موانع غلبه نمودند، امروزه خودروهای کرهای دیگر بیکیفیت نیستند، بازار آنها محدود به کشورهای کوچک نیست و از سوی سازندگان غربی و ژاپنی هم جدی گرفته میشوند، ازآنجاییکه سرعت چینیها در برخی موارد حتی از کرهایها هم بیشتر است میتوان مشابه چنین وضعی را در آیندهای نهچندان دور، برای چینیها هم پیشبینی نمود، مگر آنکه اوضاع اقتصادی، اجتماعی و…. این کشور بهتمامی دگرگون شود و امور در مدار دیگری قرار گیرد. بگذریم!
از جدیدترین محصولات کمپانی جک مینی کراساوور S2 میباشد که کمتر از چند هفته است که به بازار عرضه شده است. به همین بهانه متن مختصری را از سایت «CARNEWSCHINA» گلچین نمودم که در اینجا خدمتتان ارائه میشود.
نسخه نهایی و کاملاً جدید کراساوور کوچک جک S2 در 31 ماه آگوست سال جاری (2015 میلادی) روانه بازار چین خواهد شد. بهای این خودرو از حول و حوش 60 هزار یوآن (9,800 دلار) شروع شده و به 80 هزار یوآن (13,000 دلار) ختم میگردد. این مبلغ 10 هزار یوآن (1,650 دلار) بیش از آن چیزی است که پیش از این شنیده بودیم. بهترین بخش جک S2 کابین آن است که از نمایی بسیار هماهنگ و دلپذیر برخوردار بوده و یکی از بهترین نمونههایی است که تا به امروز توسط یک سازنده چینی ارائه شده است. عمده رنگ به کار رفته در آن کاملاً منطبق و هماهنگ با رنگ بدنه بوده و صندلیهای دو رنگ، دوخت قرمز و دستگیرههای کرومی مات در جایجای آن قابل مشاهده است.
صفحه لمسی زیبا و درخوری در میانه داشبورد نصب شده است. جوانان چینی توجه و التفات زیادی به وجود این ابزار در خودروهایشان دارند اما به نظر میرسد که این موضوع از جمله مواردی است که هنوز هم برخی از خودروسازان غربی قادر به درک آن نیستند. بیشک خریداران خودروهای ارزانقیمت هم خواهان و طالب صفحه نمایشگر در خودروهای خود هستند و تمامی سازندگان چینی ابزار سرگرمی نیز قادرند که این تجهیز را با بهایی کمتر از 5 هزار یوآن در اختیار خریدارانشان قرار دهند، پس چرا نباید این ابزار همین حالا در اختیار مشتریان قرار گیرد؟ این سیستم تمامی سامانههای پایهای را دارا میباشد که شامل مواردی همچون سیستم هدایت ناوبری، بلوتوث، اتصال USB و تلفن میگردد.
بدنه این خودرو بسیار دقیق و هماهنگ طراحی شده است، گرچه به نظر میرسد که کمی بیش از اندازه شبیه به هیوندای IX35 است. مضاف بر آن، ریلهای سقفی آن نیز بسیار بزرگ بوده و کاملاً کاربردی هستند و رنگ این ریلها هم کاملاً با نوار کرومی نصب شده در پایین شیشهها تطابق دارد. آرم S2 هم به نحو بسیار دلپسندی بر روی ستون C حک گردیده است. رینگهای آلومینیمی هم بسیار زیبا بوده و علاوه بر آن، کالیپرهای ترمز هم همرنگ بدنه خودرو هستند که در مجموع زیباست. اسپویلر سقفی این خودرو بزرگ بوده و چراغهای عقب آن نیز بزرگ هستند، همچنین لوگو جک نیز از ابعاد بزرگی برخوردار است. تمامی جزییات به کار رفته در بخش پشتی این خودرو خوب و مناسب بوده بهجز انباره اگزوز آن که چندان جالب نیست. اما گذشته از این موارد آیا جک S2 میتواند موفقیت بزرگی را درزمینهٔ فروش تجربه نماید؟ پاسخ این است که هنوز هم جک برند چندان شناخته شدهای در چین نیست و شبکه فروشندگان آن نسبتاً کوچک است.
جک S2 از یک پیشرانه 1.5 لیتری و 4 سیلندر نیرو میگیرد که GREEN JET نام دارد. این پیشرانه نسبتاً سریع و تا حدی هم دوستدار محیط زیست است. توانی که از آن استخراج میشود معادل 113 اسببخار و گشتاور آن نیز برابر با 146 نیوتنمتر است. این پیشرانه به همراه یک گیربکس 6 دنده دستی و یا CVT عرضه میشود. از لحاظ جایگاه نیز این خودرو مابین مدل S1 و S3 قرار میگیرد. مدل S1 قرار است که در آیندهای نزدیک معرفی شود.