دیدنی های مجارستان، بوداپست مجارستان

دیدنی های مجارستان، بوداپست مجارستان

Hungary - مجارستان

پرچم کشور مجارستان

 

دیدنی های مجارستان,مجارستان,کشور مجارستان,جاذبه های مجارستان,مراکز گردشگری مجارستان,دیدنی های کشور مجارستان,درباره کشور مجارستان,جاذبه های گردشگری مجارستان,اماکن دیدنی مجارستان,مناطق دیدنی مجارستان

اماکن دیدنی مجارستان

 

نقشه سیاسی کشور مجارستان

 

مناطق گردشگری مجارستان

 

نقشه جغرافیایی کشور مجارستان

 

درباره کشور مجارستان

 

اطلاعات کلی کشور  مجارستان

پایتخت: بوداپست 

نوع حکومت: جمهوری 

زبان رسمی: مجاری (97%) ، آلمانی (2%)، اسلوواکی (1%) 

مذهب: کاتولیک رومی (56%)، کالونی و لوتری (22%) 

واحد پول: فورینت(Forint) 

امید طول عمر: 71/3 سال

جمعیت: 10.032.375 نفر (July 2004 est.) 

مجارستان کشوری است در اروپای مرکزی. پایتخت آن بوداپست است. مساحت آن ۹۳۰۳۰ کیلومتر مربع است. این کشور در حدود ۹ میلیون و ۸۸۰ هزار نفر جمعیت دارد، زبان رسمی آن مجاری و واحد پول آن فورینتاست. پایتخت و پرجمعیت ترین شهر این کشور بوداپست با یک میلیون ۷۴۰ هزار نفر جمعیت است.

در حدود ۸۴ درصد از مردم این کشور مجاری تبار، ۱۴ درصد نامشخص، و ۳ درصد روما (کولی) هستند. زبان مجاری پرگویشورترین زبان غیر هندواروپایی در قاره اروپا است.

جغرافیا

مرزهای مجارستان کنونی پس از پایان جنگ جهانی اول و فروپاشی امپراتوری اتریش-مجارستان تثبیت شد. مرزهای مشترک مجارستان با دیگر کشورها جمعاً ۲۲۵۸ کیلومتر است. در شمال با جمهوری اسلواکی ۵۱۵ کیلومتر مرز مشترک دارد. در شرق آن کشور رومانی با ۴۴۳ کیلومتر مرز مشترک قرار دارد. همچنین در شمال شرقی مجارستان جممهوری اوکراین با ۱۰۳ کیلومتر مرز مشترک قرار دارد. در جنوب نیز کشور مجارستان با جمهوریهای پیشینیوگوسلاوی (صربستان ۱۵۱ کیلومتر، کرواسی ۳۲۹ کیلومتر و اسلوونی ۸۲ کیلومتر) مرز مشترک دارد. در غرب مجارستانکشور اتریش با ۳۶۶ کیلومتر مرز مشترک جای گرفته است.

مجارستان در غرب رود دانوب متشکل است از زمینهای پست پر فراز و نشیب که در شمال شرق، ارتفاعات پوشیده از جنگلهای انبوه می باشد. در جنوب شرق جلگه مسطح و بسیار وسیعی قرار دارد.

رودهای مهم: دانوب (دونا)، تیسا، دراوا.

 بلندترین نقطه: قله ککش، 1015 متر

آب و هوا، با تابستانهای خشک طولانی و بسیار گرم و زمستانهای سرد، متنوع است.

شهرهای مهم: دبرتسن, میشکولش, سگد, پچ, جار, نیرگی هازا, سگشفهروار, کچکمت 
مساحت: 93.030 کیلومتر مربع 
خط ساحلی: خط ساحلی ندارد 
مختصات جغرافیایی: 47 درجه شمالی و 20 درجه شرقی 

تاریخ

اریخ مهاجرت قوم مجار به جلگه دانوب دقیقاً معلوم نیست. این قوم به صورت قبایلی به تدریج از آسیا و نواحی غربی سیبری به این سرزمین آمده و پس از زدوخوردهای فراوان با دیگر قبایل برای تصاحب اراضی پربرکت سرانجام در جلگه دانوب بین نژادهای ژرمن و اسلاو حائل گردیده اند. این تاریخ را حدود سال ۸۹۶م. می دانند، یعنی زمانی که قبایل مجار به رهبری پرنس آرناپه ساکن حوزه کارپات (سرزمینی که از لحاظ آب و مراتع غنی بوده) را تماماً و یا به طور وسیعی تصرف کردند و امروز به نام «مجارستان» و «ترانسیلوانیا» خوانده می شود.

یانوش کادار – دبیر کل حزب مونیست از 1956 تا 1988 سعی کرد با پیشرفت اقتصادی جلب حمایت کند. ولی در اواخر دهه 1980 اصلاح طلبان حزب کمونیست کنترل را در دست گرفتند ، و مذاکره با گروههای مخالف توافق انتقال به حکومتی کاملاً دموکراتیک و چند حزبی را در پی داشت. حزب کارگان سوسیالیست مجارستان (کمونیست ) به حزب سوسیالیست تبدیل شد ولی در اولین انتخابات آزاد در مه 1990 شکست سنگینی خورد. در این انتخابات احزاب محافظه کار و لیبرال بیشتر کرسیها را به دست آوردند . در 1990 سربازان شوروی از خاکمجارستان خارج شدند ، این کشور برای پیوستن به سازمانهای اروپای غربی و استقرار اقتصاد بازار آزاد گامهای سریعی برداشته است . وضعیت 000/000/3 مجاری که شهروند اسلوواکی و رومانی و یوگسلاوی سابق هستند یکی از مشکلات کنونی مجارستان است.

حکومت و سیاست

رئیس جمهوری از بین اعضای مجمع ملی برای یک دوره پنج ساله برگزیده می شود.مقام او تا حدود زیادی تشریفاتی است و اما بصورت اسمی وی فرمانده رئیس نیروهای مسلح و دارای قدرت های از جمله نامزدی برای نخست وزیری است که که باید توسط اکثریت آرای اعضای پارلمان، بر پایه پیشنهاد ارائه شده توسط خود رئیس جمهوری انتخاب شود. در مجارستان رئیس جمهور و نخست وزیر توسط دو سوم آراء پارلمان تعیین می شود.

مجمع ملی 386 نفره برای دوره ای پنج ساله با رای تمامی افراد بالغ انتخاب می گردد. این مجمع متشکل است از 58 نفر که از فهرست ملی تحت نظام تعیین تعداد نمایندگان به نسبت جمعیت هر منطقه انتخاب می شوند. 152 نفر که بر اساس استان و 176 نفر از حوزه های انتخاباتی تک نماینده ای انتخاب می گردند. رئیس جمهور - که از سوی مجمع انتخاب می شود- کابینه و نخست وزیر را از حزب اکثریت در مجمع ملی انتصاب می کند.

اقتصاد

معادن بوکسیت بسیار غنی در این کشور، شناسایی شده و به بهربرداری رسیده است. نیمی از صادرات مجارستان را ماشین آلات کشاورزی، ابزار مهندسی و غلات و ماشینهای صنعتی تشکیل می دهند. در سال ۲۰۰۸ اقتصاد مجارستان زیر فشار بدهی شدید و کسری بودجه قرار داشت. ارزش پول مجارستان موسوم به فورنیت، و شاخص اصلی معرف سهام در آن کشور، موسوم به بوکس، همزمان با سیر نزولی بازارهای مالی جهان، تنزل کرد. در پی کاهش شدید ارزش پول ملی و فشار مضاعف بر اقتصاد، مقامات این کشور به سراغ صندوق بین المللی پول رفتند. بانک مرکزی مجارستان برای جذب دارایی های مردم به بانک ها، بهره عامل را به ۵/ ۱۱ درصد افزایش داد.

در اکتبر ۲۰۱۰ مخزن زباله های شیمیایی شرکت آلومینیوم سازی آیکا در غرب مجارستان ترکید. آن حادثه سیلی از زباله های سمی به راه انداخت که دو شهر کوچک را ویران کرد، هشت تن را کشت، و تمام حیات وحش را در رودخانه «مارکال» از بین برد.

نزدیک به یک پنجم نیروی کار در بخش کشاورزی و دامداری اشتغال دارد. محصولات مهم شامل غلات (ذرت، گندم، جو) چغندر قند، میوه و انگور برای شراب است. مجارستان با وجود ذخایر سرشار زغال سنگ، بیش از نیمی از مایحتاج انرژی خود را وارد می کند. صنایع فولاد، کود شیمیایی، داروسازی، ماشین آلات و وسایل نقلیه دارای اهمیت است. از اوایل دهه 1980، فعالیت بازرگانی خصوصی و سرمایه گذاری خارجی تشویق شده است و بین سالهای 1989 و 1991 بیشتر بنگاههای بزرگ دولتی به بخش خصوصی واگذار شدند.

فرهنگ

سده نوزدهم برای این کشور احیاء ملی را به بار آورد که در آن، فرهنگ نقش بسیار ارزندهای را ایفا نمود. بخش عمده مؤسسات فرهنگی و سنتهای موجود کشور، ریشه در قرن نوزدهم دارند. بیش از نیمی از جامعه مجارستان تا میانه های سده نوزدهم از زندگی روستایی برخوردار بودند و در مقایسه با جامعه غرب، طبقه روشنفکر مجارستان منفعل باقی ماند. در همان زمان، جمهوریمجارستان به عنوان یکی از کشورهای اروپای مرکزی نوعی انتقال غربی از سنتهای قدیمی به سنتهای جدید را تجربه نمود که با مخالفت شدید کشورهای شبه جزیره بالکان و اروپای شرقی مواجه گردید.

دفاع

کل نیروهای مسلح: 86.500 (تخمین 1991) خدمت سربازی: 12 ماه (با انتخاب برای خدمت غیر سربازی برای مخالفان جنگ)

 

مناطق دیدنی کشور مجارستان

کاخ سلطنتی بوداست (royal palace budapest)

اماکن دیدنی مجارستان

 

دیدنی های مجارستان

 

کشور مجارستان

 

درباره کشور مجارستان

 

کشور مجارستان

 

 

سنگر مستحکم بوداپست (fishermans bastion budapest)

درباره کشور مجارستان

 

درباره کشور مجارستان

 

مناطق دیدنی مجارستان

 

درباره کشور مجارستان

 

 

ساختمان پارلمان مجارستان (hungarian parliament building)

مناطق گردشگری مجارستان

 

  

کشور مجارستان

 

  

دیدنی های مجارستان

 

 

بوداپست پایتخت مجارستان (Budapest)

 

بوداپست پایتخت مجارستان با جمعیت ۱.۷ میلیون نفری، یک پنجم از جمعیت کل مجارستان را داراست. از شمال تا جنوب ۲۵ کیلومتر و از شرق تا غرب آن ۲۹ کیلومتر است و به ۲۳ منطقه شهرداری تقسیم شده است. تاریخ مجارستان از سال ۸۹۶ میلادی نوشته شده است. رودخانه دانوب بوداپست را به دو بخش بودا و پست تقسیم میکند. این دو بخش بوسیله نه پل به هم وصل میشوند. تصویر زیر پل زنجیری است.

budapest02_400

مناطق گردشگری مجارستان

زیباترین مکان ها کلیسای استفان، مجلس، بازار میوه مرکزی و خیابان Vaci، خیابان Andrassy و میدان قهرمانان هستند.

 

بوداپست، قلب اروپای شرقی  
بوداپست، پایتخت مجارستان و ششمین شهر بزرگ اتحادیه اروپا، با قدمتی 2 هزار ساله یکی از قدیمی ترین و فرهنگی ترین شهرهای کشور اروپا محسوب می شود. این شهر که صاحب یکی از بی نظیرترین بافت های شهری جهان و بازتابی از بزنگاه های تاریخی کشور مجارستان است، از سال 1987 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

budapest3

مناطق گردشگری مجارستان


میدان قهرمانان بوداپست
در بالای ستون سنگی 36متری این میدان، پیکره ای از «ارگانجل گبریل» برنده مجار گراند پریکس سال 1900 پاریس نصب شده است. 

meydan-ghahremanan

مناطق گردشگری مجارستان

بوداپست، پایتخت مجارستان و ششمین شهر بزرگ اتحادیه اروپا، با قدمتی 2 هزار ساله یکی از قدیمی ترین و فرهنگی ترین شهرهای کشور اروپا محسوب می شود. این شهر که صاحب یکی از بی نظیرترین بافت های شهری جهان و بازتابی از بزنگاه های تاریخی کشور مجارستان است، از سال 1987 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. 
تاریخ بوداپست با تأسیس شهر رومی آکوئینکوم در محلی که امروز بوداپست واقع شده، در سال 87 میلادی آغاز شد. این شهر پایگاه یکی از لژیون های ارتش روم بود و در نزدیکی شهر اُبودا قرار داشت که تا قرن چهارم میلادی مرکز استان پانونیای سفلی بود.budapest_009p

 

مناطق دیدنی مجارستان



این منطقه در حوالی سال 900 میلادی به اشغال اقوام مجار (Magyars) درآمد که از آسیای میانه به این منطقه آمدند و اجداد مردم فعلی مجارستان به حساب می آیند. اقوام مجار حدود یک قرن بعد رسماً حکومت پادشاهی مجارستان را در همین منطقه پایه گذاری کردند. 
چندی پس از حمله مغول ها به منطقه در سال 1241 و ترمیم خرابی های ناشی از حمله آن ها، بوداپست که در آن زمان متشکل از سه شهر مجزای بودا، پست و اُبودا بود، وارد دوره شکوفایی خود شد. در این زمان و در سال 1361 میلادی، شهر بودا که از قدیم محل استقرار یک قصر سلطنتی بود به پایتخت مجارستان تبدیل شد. 
با فتح مجارستان به دست امپراتوری عثمانی در قرن شانزدهم، رشد و شکوفایی شهرهای منطقه دچار وقفه شد و شهرهای بودا و پست در سال 1541 به تصرف ارتش عثمانی درآمد. در این دوره بودا به استقرارگاه پاشای ترک تبدیل شد که اداره کل ناحیه یا ولایت را بر عهده داشت، اما پست به حال خود رها شد و تا سال 1686 کهمجارستان از کنترل امپراتوری عثمانی خارج شد، تحت حاکمیت سلسله هاپسبورگ اتریش بود. 
اما در قرون 18 و 19 میلادی پست که یک شهر پررونق و تجاری بود، رشد سریع تری را پشت سر گذاشت، به طوری که تا سال 1800، جمعیت این شهر از جمعیت مجموع شهرهای بودا و اُبودا نیز بیشتر بود. در طی قرن آتی جمعیت پست بیست برابر شد و به 600 هزار نفر رسید، اما جمعیت دو شهر دیگر تنها پنج برابر قبل شد. 
حکومت سلطنتی مستقل مجارستان در سال 1867 سه شهر بودا، پست و اُبودا را در یکدیگر ادغام کرد و آن ها را تحت نام بوداپست گرد هم آورد. در این دوره و تا سال 1900 میلادی، جمعیت بوداپست بالغ بر 730 هزار نفر می شد. 
جتگ جهانی اول و پیامدهای سیاسی ناشی از آن، موجب جدایی بیش از دو سوم کشور مجارستان شد، اما بوداپست همچنان پایتخت کشوری کوچک تر ولی مستقل تر باقی ماند و تا سال 1930 جمعیت آن بالغ بر یک میلیون نفر شد. در این دوره همچنین بیش از 400 هزار نفر در حومه بوداپست ساکن بودند. 
رودخانه دانوب شهر بوداپست را به دو قسمت تقسیم کرده است و دو منطقه بودا و پست توسط هشت پل به یکدیگر متصل می شوند که مهم ترین آن ها زچنی لانچید است. این پل اولین و مشهورترین پل بوداپست است. این پل با طاق های سیمانی و سرستون هایی به شکل سر شیر در سال ۱۸۴۸ تکمیل شده است. پل زچنی لانچید طی جنگ دوم جهانی آسیب های بسیاری دید، اما پس از تعمیر و بازسازی در نوامبر ۱۹۴۹ دوباره افتتاح شد. 
یکی از دیدنی ترین نقاط در شهر کاخ سلطنتی یا بوداواری پالوتا در بودا است. این کاخ مرمرین عظیم در ابتدا به عنوان اقامتگاه پادشاه بلای چهارم و پس از حمله ترک ها به مجارستان در سال ۱۲۱۴ میلادی بنا شد. این کاخ عظیم طی قرون بعد محل اقامت خاندان سلطنتیمجارستان بوده است تا آن که در اوایل قرن هجدهم میلادی ملکه ماریا ترزا آن را بازسازی کرده و گسترش داد. 
این مجموعه عظیم امروز به سه موزه مجزا تبدیل شده است. سه موزه موجود در کاخ سلطنتی عبارتند از موزه تاریخ بوداپست، موزه لودویگ و موزه ملی مجارستان و علاوه بر این موزه ها کتابخانه ملی زچنی هم در این مجموعه قرار گرفته است.
موزه تاریخ بوداپست در بخش جنوبی کاخ است که پیشینه و تاریخ این شهر، از زمان آزادی بودا از یوغ ترک ها در سال ۱۶۸۶ تا دهه نود قرن گذشته میلادی را به تصویر می کشد. موزه لودویگ که در بال شمالی کاخ واقع شده، نقاشی های هنرمندان اروپای شرقی و تندیس های بی شماریرا در خود جای داده که اکثراً مربوط به دوران پنجاه ساله حاکمیت کمونیسم در مجارستان است. موزه ملی مجارستان در بخش مرکزی کاخ قرار گرفته و دایرةالمعارفی از تاریخ مجارستان از روزگاران گذشته تا عصر معاصر محسوب می شود. 
کلیسای ماتیاس یکی دیگر بناها مهم و تاریخی شهر بوداپست است. این کلیسای باشکوه در بخش های داخلی با موزاییک های منقوش زیبا و رنگارنگی دارد، در سال ۱۰۱۵ توسط شاه استفان بنا شده است. اما اولین سند موجود در مورد این کلیسا به قرن پانزدهم بازمی گردد، یعنی زمانی که در سال ۱۴۵۸ شاه ماتیاس به سن ۱۴ سالگی در این کلیسا تاج گذاری کرد.
این کلیسا پس از آن که بوداپست در سال ۱۵۴۱ به تصرف ترک ها درآمد به مسجد تبدیل شد و فاتحان مسلمان دیوارهای این کلیسا را به آیات قرآن مزین کردند که در ضمن مراحل بازسازی این بنا در قرن بیستم میلادی، این آثار اسلامی از بخش اعظم دیوارها زدوده شدند. در کنار محراب کلیسا ورودی موزه کلیسا قرار دارد که مجموعه ای از تندیس ها، نقاشی ها و یادگاری های به جای مانده از قرون وسطی را در خود جای داده است.
بوداپست علاوه بر این جاذبه های فرهنگی، صاحب یک خط مترو بسیار قدیمی است که در سال 1896 افتتاح شده است و پس از متروی لندن، دومین خط متروی قدیمی جهان محسوب می شود. 

 

 

دریاچه هویز (lake heviz)

 

اماکن دیدنی مجارستان

 

  

درباره کشور مجارستان

 

کشور مجارستان

 

 

 

کلیسای ماتیاس بوداپست (matthias church budapest)

 

اماکن دیدنی مجارستان

 

کشور مجارستان

 

اماکن دیدنی مجارستان

 

دیدنی های مجارستان

 

 

 

پل زنجیره ای بوداپست (chain bridge budapest)

 

مناطق گردشگری مجارستان

 

کشور مجارستان

 

درباره کشور مجارستان

 

درباره کشور مجارستان

 

 

 

امیدواریم از این اماکن دیدنی کشور مجارستان لذت کافی را برده و سفر خوشی را برای شما آرزو میکنیم.

مجارستان - 
خبرگزاری میراث فرهنگی

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...